Nyt "klimauniversitet" i Grønland en realitet

NOTE: Rammerne for et nyt klimaforskningscenter på Grønland, der skal studere klimaændringernes påvirkninger af arktiske forhold, er endelig kommet i hus

Landsstyremedlem Tommy Marø mener, at etableringen af Center for Klimaforskning i Grønland vil være til gavn for såvel grønlandsk som dansk forskning, og at resultater af forskningen vil være af interesse for de øvrige arktiske samfund og det internationale samfund i øvrigt.

"Klimacentret vil medvirke til, at viden indsamlet i Grønland også vil være til stede i Grønland til gavn for samfundet. På længere sigt vil klimacentret indgå i de grønlandske overvejelser om etablering af naturvidenskabelige uddannelser i Grønland; men dette er først i næste fase," siger landsstyremedlem Tommy Marø i en pressemeddelelse.

Skal beskrive konsekvenser
Center for Klimaforskning placeres i Nuuk i tilknytning til Grønlands Naturinstitut og Grønlands Universitet. Der ansættes en centerleder, en professor/seniorforsker samt et mindre antal forskere, der tilknyttes grønlandske, danske eller udenlandske forskningsinstitutioner.

Login