R: Miljøsamråd er spild af tid

NYHED: Gennem tre miljøsamråd har miljøordfører Johs. Poulsen (R) ikke sagt et ord eller stillet kritiske spørgsmål til ministeren i modsætning til resten af oppositionen. Der kommer intet ud af kritikken, vi må tage ansvar, siger ordføreren.

De Radikale, som ellers er en af regeringens skarpe kritikere, har på de seneste samråd været meget tilbageholdende med at kritisere miljøminister Troels Lund Poulsen (V). På gårsdagens tredobbelte samråd stillede partiets miljøordfører, Johs. Poulsen, ikke et eneste spørgsmål, mens miljøordførerne fra SF, Enhedlisten og Socialdemokraterne beskød ministeren med kritiske spørgsmål om regeringens indsats på miljøområdet.

Partiet er forligspartner på husdyrloven, og partiet er nu også med i forligskredsen (VKO), der skal revidere Vandmiljøplan III.  Og Johs. Poulsen havde derfor ikke lyst til at kritisere miljøministeren.

"Det er mit indtryk, at de mange, mange samråd, vi afholder, ikke flytter noget som helst i denne her verden. Det giver selvfølgelig lidt oplysning til omverden. Der, hvor man flytter noget, det er i de direkte politiske forhandlinger," siger Johs. Poulsen.

Ifølge ordføreren kan handling på miljøområdet ikke vente til næste valg, og derfor handler det om at tage medansvar for de aftaler, mener han.

Login