Miljøordførere: Klima bliver det største valgtema

NYHED: Læs hvad miljøordførerne tror bliver de største valgtemaer på miljøområdet.

Christian Wedell-Neergaard (K):
"Jeg tror, klimaproblematikken vil blive et stort tema. Derfor vil vi pege på vores visionære klimaudspil, hvor vi blandt andet foreslår en kraftig satsning på vedvarende energi.
Men også på klimaområdet forventer vi overbudspolitik fra oppositionens side. Hvor vi har foreslået 30 procents vedvarende energi, siger Socialdemokraterne 50 procent. Hvis vi siger 100 vindmøller, så råber oppositionen 1000 - det er jo ikke troværdigt.
Samtidig overvejer vi også, om De Konservative skal komme med et naturudspil i løbet af valgkampen,".

Torben Hansen (S):
"Det helt overordnede og afgørende tema bliver klima og energi. Men jeg tror også, at bymiljø kan komme til at spille en mindre rolle. Vi bliver udsat for røg, støj og møg i byerne. 150.000 boliger er udsat for over 65 dB., hvilket er en stærk støjpåvirkning. Man er nødt til at forholde sig til, at det er meget sundhedsskadeligt.

Desuden kommer regeringens fuldstændig utilstrækkelige indsats mht. vedvarende energi til at spille en rolle. Jeg kan konstatere, at siden at der blev fremlagt en energisstrategi i 2005 er der intet sket. De 30 procent som regeringen foreslår, er bare en binær fremskrivning af det, der er sket i henholdsvis 2001, 2002 og 2003. Når den teknologiske udvikling er gået så stærkt, så skal man have endnu større ambitioner.

Login