Minister vil informere alle landmænd om §3-natur

NATUR: Bedre information til landmænd og kommuner skal hjælpe §3-naturen, mener miljøministeren. DN og S efterlyser bedre registrering.

Han vil i efteråret skrive til alle lodsejere for at informere dem om, hvilke forpligtelser der hører med til at eje §3-natur. Derudover vil ministeriet tilbyde kurser og efteruddannelse til kommunale sagsbehandlere og landbrugskonsulenter, og endelig har ministeren inviteret KL og Danmarks Naturfredningsforening til et møde om beskyttelsen af §3-naturen. Her håber ministeren, at der komme nye forslag til initiativer på bordet.

"Jeg forventer, at de initiativer, vi sætter i værk, vil have en effekt, men jeg erkender også, at det kan være nødvendigt at tage nye initiativer," sagde Troels Lund Poulsen på samrådet og tilføjede, at han overvejer at iværksætte en analyse af, hvordan kommunerne håndhæver §3-reglerne.

Ikke i frit fald 
Ministeren erkendte på den ene side, at der kan gøres mere for §3-området, men samtidig afviste han oppositionens billede af, at naturovervågningen og kontrollen sejler i kommunerne.

Login