Erhverv og forbrugere uenige om nano-register

KEMI: Regeringens planer om at indføre et register over nanoprodukter på det danske marked blev mødt med kyshånd fra forbrugere og økologer. Industrien frygter nano-forskrækkelse.

Mens industrien frygter unødig forbrugerforskrækkelse med regeringens forslag til nanoregister, så jubler Forbrugerrådet og Det Økologiske Råd over, at Danmark nu vil skabe mere klarhed på området.

”Det er et rigtig stort fremskridt, at regeringen vil lave et register. Det er vigtigt at få kortlagt, hvor der er nogle problemer, så vi bedre kan målrette eventuelle tiltag,” siger Lone Mikkelsen, der er kemikaliefaglig medarbejder i Det Økologiske Råd.

Folketinget førstebehandlede tirsdag et lovforslag, der vil indføre en database over nanoprodukter på det danske marked. Førstebehandlingen falder sammen med, at Det Europæiske Miljøagentur i sidste uge udsendte rapporten ”Late Lessons from Early Warnings, volume II” (her), som peger på, at de europæiske lande endnu ikke har taget de nødvendige forholdsregler for at tage hånd om de risici, som er forbundet med nanoteknologien.

Login