Ellemann vil indføre grønne lokalplaner

PLANLÆGNING: Det skal være nemmere for kommunerne at stille miljø- og klimakrav i lokalplanerne. Det foreslår miljøminister Karen Ellemann (V). Forslaget bakkes op af både KL, DF og Konservative.

"I dag har kommunerne ikke mulighed for at stille krav i lokalplanerne, som alene er begrundet af miljø- eller klimahensyn. Den mulighed vil jeg gerne skabe, for kommunernes lokalplaner kan med fordel blive grønnere," siger miljøministeren til Altinget.

I lokalplanerne kan kommunerne stille en række krav, som er begrundet i en planmæssig eller økonomisk vurdering. Ofte er kravene æstetisk begrundede. I dag kan en kommune således stille krav om grønne tage, hvis det er æstetisk begrundet, men ikke hvis det er begrundet i ønske om at tilpasse sig et klima med mere regn. Det vil miljøministeren lave om på.

"Hvis en bydel er optaget af klima- og miljøspørgsmål, skal der være mulighed for at stille krav i lokalplanen om grønne tage; separate spildevandssystemer, så man ikke leder regnvand ned i kloakkerne; at man vil arbejde med særlige materialer, når man bygger nyt; eller at man vil gøre noget specielt for affaldshåndteringen," forklarer Karen Ellemann.

Login