"Skal vi standse tilbagegangen i naturen, skal der ske noget i landbruget"

INTERVIEW: Det går tilbage for den danske natur. Det fastslår DMU's nye miljøtilstandsrapport. Skal tilbagegangen stoppes, skal landbruget være mere grønt, mener rapportens projektleder.

Han er projektleder og en af forfatterne til miljøtilstandsrapporten, som Danmarks Miljøundersøgelser netop har udsendt. Rapporten er den femte i rækken og udkommer hvert fjerde år.

I rapporten kan man læse, at 29 procent af de danske arter, der indtil nu er vurderet, er i risiko for at forsvinde, at antallet af agerlandsfugle siden 1990 er styrtdykket, og at store dele af den lysåbne natur er i tilbagegang. Selv om tilbagegangen i biodiversiteten skulle være standset i 2010, går det fortsat tilbage. Kun i vandmiljøet er der tegn på forbedringer - men situationen er langtfra god. Kun halvdelen af søerne og vandløbene har gunstig status. Hvert år lukkes 100-150 drikkevandsboringer på grund af forurening.

Brakkens betydning 
Ændringer i naturen sker langsomt, men der er alligevel sket markante ændringer, siden den seneste miljøtilstandsrapport blev offentliggjort, mener Bo Normander.

Login