Roskilde Festival åbner tidligere i 2015

KORT NYT: Roskilde Festival åbner tidligere for musikken i 2015. Festivalen, der de sidste årtier har haft tradition for at lukke på en søndag, vil fremover officielt åbne onsdag og afslutte lørdag. 

Når Roskilde Festivalen løber af stablen i 2015, vil festivalpladsen åbne en dag før, end den plejer. 

Musikdagene, der hidtil har fundet sted fra torsdag til søndag, vil for eftertiden afholdes fra onsdag til lørdag. Formålet med ændringen er at skabe et mere festligt og energisk fællesskab for festivalgæsterne.

”Roskilde Festival skal fremover slutte med et kæmpe brag. Ved at gøre lørdagen til den sidste dag tror vi, at mange flere deltagere forbliver i fælleskabet på festivalpladsen til det allersidste, frem for at rejse hjem. Søndagen har de seneste år været dagen, hvor mange forbereder sig på at drage hjem eller forlader pladsen. Så vi tror, at vores kernepublikum vil værdsætte en finale lørdag nat, hvor de kan feste sammen med samme høje energi og nysgerrighed som de andre dage,” siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival, i en pressemeddelelse.

Endvidere formoder arrangørerne af Roskilde Festival, at ændringen af musikdagene vil medføre flere bookingmæssige fordele. Mange internationale festivaler afholdes ligeledes i weekenderne, og det har ifølge programchef Anders Wahrén betydet, at Roskilde Festival har oplevet at gå glip af flere store og attraktive kunstnere, da buddet efter dem har været på de samme tidspunkter. Ved at åbne festivalpladsen en dag tidligere håber programchefen at kunne trække flere internationale kunstnere til Roskilde.

”Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden,” siger Anders Wahrén i pressemeddelelsen.

Roskilde Festival 2015 vil finde sted fra lørdag 27. juni til lørdag 4. juli.

Login