Museumsdirektører: Kulturen kan være med til at løse udfordringen med mangel på faglærte

Gennem oplysning og historiefortælling kan kulturinstitutioner bidrage til at løse en af samfundets største udfordringer; manglen på faglærte, skriver Kristoffer Jensen og Søren Bak-Jensen.

Danskerne skal blive bedre til at få øje på produktionsindustriens kulturarv. Og flere skal få øjnene op for de måder hvorpå, industriarbejdet har formet bybilleder og landskaber i alle dele af landet. Sådan sagde Liberal Alliances Henrik Dahl og Socialdemokratiets Kaare Dybvad Bek, da de her i efteråret åbnede udstillingen "Det moderne Danmark" på Industrimuseet i Horsens.

Udstillingen fortæller en 200 år lang moderniseringshistorie med industrialisering som drivkraft. Og til alle besøgende har udstillingen et centralt budskab: Det er det historiske parløb mellem produktionsindustri og samfundsreformer, der har skabt fundamentet for opbygningen af den danske velfærdsstat.

Hvis evnen til at skabe værdi gennem produktionsvirksomhed svækkes, så svækker vi også det økonomiske grundlag for at fastholde et samfund, der tager hånd om alle borgeres velfærd. Og den mest alvorlige trussel for produktionsindustriens fremtid er manglen på faglært arbejdskraft.

Login