Museer modtager ni millioner fra Kulturministeriet

KORT NYT: Kulturministeriets strategiske udviklingspulje støtter 39 danske museer med ni millioner kroner. Midlerne skal blandt andet styrke samarbejdet mellem museer og skoler.

51 projekter, fordelt på 39 danske museer, tildeles ni millioner kroner fra Kulturministeriets strategiske udviklingspulje.

Pengene er fordelt på syv puljer, hvor en af puljerne blandt andet sætter fokus på at udvikle museernes samarbejde med uddannelsessektoren. Midlerne i den pulje skal bruges til at styrke samspillet mellem skoler og museer, og på den måde give børn og unge bedre betingelser for at få et indblik i kulturen og skaffe sig ny viden.

”De danske museer yder et vigtigt bidrag til Danmarks sociale og kulturelle udvikling. Jeg er særligt glad for, at museerne i mange af projekterne har sat børn og unges møde med kunsten og med kulturen i centrum, og at museerne i høj grad lægger op til et tættere samarbejde med uddannelsessektoren,” siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelelse og fortsætter:

Login