Jon Stephensen undskylder efter anklager om trusler og magtmisbrug

Tirsdag anklagede 30 personer Jon Stephensen for at have udnyttet sin magtposition som teaterchef. Nu undskylder han i et facebookopslag. 

Jon Stephensen bryder tavsheden, efter at 30 personer fra teatermiljøet tirsdag anklagede ham for magtmisbrug. Det gør han i et facebookopslag.

"Jeg har været teaterchef i 22 år. Jeg har kæmpet for kunsten og teatrets sag. Men artiklen fremlagt af TV2 er en anden side af historien, og selvom jeg ikke er enig i alt fremlagte, må jeg erkende, at mennesker omkring mig har haft nogle dårlige oplevelser med mig som kollega og teaterchef. Det gør meget indtryk på mig," skriver han og fortsætter:

"Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning til de skuespillere og ansatte, som har oplevet dette. Det har aldrig været min mening."

Tirsdag bragte TV 2 en artikel, hvor tidligere kollegaer til Jon Stephensen anklager ham for blandt andet trusler og grænseoverskridende adfærd.

 {{toplink}}

Flere anklager spøger

Anklagerne på TV 2 kommer efter historier om dokumentfalsk og dårlig ledelse. 

I en lydfil, der blev offentliggjort i Børsen, kan man angiveligt høre Jon Stephensen forfalske en underskrift. En anklage, som han nægter sig skyldig i. 

Zetland skrev tilbage i august 2022, at Jon Stephensen havde prøvet at presse syge skuespillere til at arbejde. 

Jon Stephensen har en fortid i kulturlivet, hvor han blandt andet har været teaterdirektør på Østre Gasværk Teater og Aveny-T. Han er blevet fyret begge steder.

"Jeg må nu kigge indad og fremadrettet være dialogsøgende og inspirerede overfor dem omkring mig," skriver Jon Stephensen afslutningsvis i sit facebookopslag.

{{toplink}}

Forrige artikel Jon Stephensen har skabt teatersucceser som få. Men møgsagerne klæber sig til ham Jon Stephensen har skabt teatersucceser som få. Men møgsagerne klæber sig til ham Næste artikel Politisk redaktør efter Jon Stephensen-afsløringer: Regeringen kan ende i skrøbelig situation Politisk redaktør efter Jon Stephensen-afsløringer: Regeringen kan ende i skrøbelig situation