Fremgang i besøgstal på danske slotte

KORT NYT: Danmarks slotte og kulturejendomme havde i 2014 et besøgstal på 593.000. Det svarer til en fremgang på 6 procent fra året før.

Besøgstallet på Danmarks slotte, som drives og formidles af Kulturministeriet, er i 2014 steget til 593.000. Der har de seneste år været stort fokus på udviklingen af besøgsrettede aktiviteter og omvisninger, der har tiltrukket mange danske og udenlandske besøgende.

 ”I Danmark har vi nogle af de smukkeste slotte, og deres historie gør dem både unikke og attraktive. Så det glæder mig, at der er så mange besøgende, der vælger at møde vores kulturarv og bruge den aktivt. Besøgstallet stiger, og det viser, at det målrettede arbejde med formidling af aktiviteter med fokus på omvisning og oplevelser og indsigt virker godt. Det fortsætter vi med at udvikle, så vores historiske bygninger kan fortsætte med at skabe værdier for os alle,” siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelelse.

Det er især Christiansborg Slot og Kronborg Slot, der hvert år tiltrækker mange besøgende. 2014 var året, hvor Kronborg Slot rundede en kvart million besøgende, hvilket betyder en fremgang på mere end 8.000 besøgende.

Login