Forlagene flygter – men flere læser e-bøger

DIGITALT: Trods forlagsflugten, der medfører langt færre udgivelser hos eReolen, står læserne i kø for at låne digitale bøger. I januar udlånte bibliotekernes platform det næsthøjeste antal e-bøger nogensinde.

Selv om flere store forlag fra årsskiftet har fjernet deres digitale udlån af e-bøger fra bibliotekernes eReolen, går det endnu ikke ud over læsernes interesse for at digitalt.

Bibliotekernes e-bogsportal har derimod i januar kunnet notere sig en lille stigning i antallet af udlån, skriver Mediawatch, der henviser til en opgørelse fra Netbib.dk. Her fremgår det, at eReolen i januar udlånte 103.948 bøger – hvilket er det næsthøjeste i det digitale biblioteks historie.

”Vi ser en svag stigning i antallet af udlån, og det er vi selvfølgelig glade for. Jeg tror, at den grundlæggende forklaring er, at folk vælger at læse noget andet i stedet for de udgivelser, som vi ikke længere kan tilbyde,” lyder det ifølge Mediawatch fra formanden for eReolen, Jakob Heide Petersen, der er chef for Københavns Hovedbibliotek.

Login