EU-Parlamentet kræver ny uddannelses- og kulturkommissær

KOMMISSÆRHØRINGER: Den ungarske kandidat til at blive EU’s næste uddannelses- og kulturkommissær skal enten have beskåret sin portefølje eller have nyt job i Kommissionen, hvis det står til Parlamentet. Fem andre kommissærkandidater afventer stadig deres skæbne, efter de har været i kløerne på EU’s folkevalgte.

BRUXELLES: Parlamentets uddannelses- og kulturudvalg stemte mandag aften formelt for, at ungareren Tibor Navracsics ikke skal være EU’s næste kultur- og uddannelseskommissær. Eller i hvert fald ikke med de beføjelser, som han var tiltænkt.

I den konservative politikers jobbeskrivelse indgår også ansvaret for borgerrettigheder, hvilket ifølge store dele af det internationale samfund ikke just har været en spidskompetence hos det altdominerende ungarske Fidesz-parti, som Navracsics kommer fra.

Det fik mandag aften et flertal i Parlamentets kulturudvalg til med snæver margin at godkende ham som kommissær, men afvise ham på den omtalte post, hvilket kan betyde, at den i forvejen smalle portefølje får pillet borgerrettighederne ud, eller at han får tildelt en helt anden post i en kommende EU-Kommission.

Login