DR fremlægger stor spareplan

KORT NYT: DR skal effektivisere og spare for 161 millioner kroner årligt. Det betyder blandt andet, at 170-200 stillinger nedlægges.

Stillingsnedlæggelser, programomlægninger og en lukning af DR UnderholdningsOrkesteret.

Sådan lyder hovedpunkterne i den spareplan, DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, præsenterede mandag. 

Som en del af DR’s økonomiplan fra 2015 til 2017 skal budgettet nemlig slankes med 161 millioner kroner årligt.

Ifølge DR selv er besparelserne en konsekvens af medieforliget fra juni i år, der blandt andet medførte et farvel til erhvervslicensen.

Om økonomiplanen og stillingsnedlæggelserne udtaler Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelelse:
”Planen indeholder store besparelser, og der er ingen tvivl om, at den kommende tid vil stille store krav til DR og DR's medarbejdere. Men det er nødvendigt for at sikre fortsat udvikling af DR og samtidig sørge for, at seerne, lytterne og brugerne i mindst mulig omfang oplever forringelser som følge af den nødvendige økonomiske tilpasning.”

Farvel til UnderholdningsOrkestret
Økonomiplanen indeholder også en nedlæggelse af UnderholdningsOrkestret. Fra 1. januar 2015 vil DR i stedet fokusere på at styrke SymfoniOrkestret, DR Pigekoret samt DR Big Bandet.

Formanden for DR’s bestyrelse, Michael Christiansen, beklager nedlæggelsen, men siger samtidig, at det er betingelsen for at skærpe DR’s musikprofil.

”Med omlægningen vil DR's ensembler stå renere i deres profil hver for sig og kan løfte deres nuværende høje kunstneriske niveau yderligere. Samtidig indeholder planen en invitation til landsdelsorkestrene om øget samarbejde,” siger Michael Christiansen.

Udover stillingsnedlæggelser og lukning af UnderholdningsOrkestret indbefatter planen også en omlægning af DR2 Morgen og DR2 Dagen. Endvidere afskaffes medarbejdernes betalte frokostpause fra midten af 2017. Det vil ifølge DR udvide den effektive arbejdstid samt mindske antallet af afskedigelser.

Login