Dansk kulturarv forbigået af EU

KULTURARV: Tre danske steder blev forbigået, da EU-Kommissionen i sidste uge skulle blåstemple fælleseuropæisk kulturarv.

Målet med mærket er at sætte fokus på forskellige steder, som har spillet en symbolsk nøglerolle i EU's historie og kultur samt opbygningen af Unionen, og Danmark havde nomineret de tre steder.

Men de blev forbigået af det udvælgelsespanel, som Kommissionen har nedsat. Mærket gik i stedet til en genopbygget romersk by i Østrig, et middelalderhus i Tallinn, Estland, den gamle fredsplads i Haag i Holland, samt den nazistiske opsamlingslejr Westerbork fra Anden Verdenskrig, som også ligger i Holland.

Fem lande deltager ikke
"Jeg ønsker de første steder tillykke med tildelingen af det nye,europæiske kulturarvsmærke. Jeg tror, dette initiativ kan blive et af de mest vellykkede og populære projekter, som EU har organiseret. Det rummer et stærkt uddannelsesmæssigt perspektiv, særligt for unge, der bedre vil kunne forstå EU's historie, når de kan forbinde historien med symbolske steder," udtaler EU's kulturkommissær, Androulla Vassiliou, i en pressemeddelelse.

Login