Syv nye principper skal spare 12 milliarder

MODERNISERING: Regeringen har sammen med fagbevægelse, kommuner og regioner vedtaget syv principper, der skal effektivisere det offentlige for 12 milliarder. Løse hensigtserklæringer, lyder det fra de borgerlige.

Regeringen, fagbevægelsen, kommuner og regioner præsenterede den 20. juni " en lille "trepartsaftale" med syv principper for, hvordan der kan frigøres milliarder gennem modernisering af den offentlige sektor.

Principperne handler blandt andet om, at effektivisering skal ske gennem dialog og åbenhed, at en bedre udnyttelse af ressourcer skal bygge på viden, og at lederne skal tage ansvar for fornyelse (læs alle principperne i bunden af artiklen).

"Vi kan ikke nøjes med at vælge mere tillid til, uden samtidig at holde os for øje, at vi ikke kan vælge den økonomiske krise fra. Vi skal udvikle og modernisere den offentlige sektor. Det er en fælles opgave, at vi løser de udfordringer vores samfund står overfor," skriver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse og fortsætter:

Login