S: Storby-reform inden næste kommunalvalg

ORDFØRERRUNDEN: Denne valgperiode bliver den sidste, hvor landets fire største byer bliver styret så ”ineffektivt,” som det sker i dag, siger Socialdemokraternes nyvalgte kommunalordfører, Simon Kollerup.

Socialdemokraterne sætter nu en udløbsdato på den "uigennemskuelige" og "ineffektive" model, som landets største byer bliver styret efter. Denne valgperiode er den sidste, fastslår kommunalordfører Simon Kollerup (S) over for Altinget | Kommunal:

"Reformprocessen bliver løbet i gang i den første tid af det nye år, så det sker i god tid inden det næste kommunalvalg. På den måde kan man nå at omstille sig på det i byerne, inden den nye styreform får virkning fra 1. januar 2014," siger han.

Dermed kan det snart være slut med, at 1,2 millioner danskere i København, Aarhus, Odense og Aalborg skal forvirres over magtfordelingen på rådhusene, hvor partier, der ikke står bag borgmesteren, kan have borgmester- eller rådmandsposter. For forvirring er netop konsekvensen af den nuværende styreform, mener den nyvalgte kommunalordfører.

Login