Offentligt mindreforbrug på milliarder

DOKUMENTATION: Regeringen har torsdag fremlagt Økonomisk Redegørelse og budgetoversigt for december 2014. Vækstskønnet nedjusteres, og det offentlige forbrug forventes at lande fire milliarder kroner under det budgetterede. Se hovedpunkterne her. 

Kommuner, stat og regioner bruger færre penge, end de har planlagt i 2014. Ifølge regeringens budgetoversigt, der blev fremlagt torsdag, forventes det offentlige forbrug i 2014 at blive fire milliarder kroner mindre, end der er budgetteret med.

Budgetoversigten blev fremlagt samme dag, som økonomi- og idenrigsminister Morten Østergaard (R) præsenterede regeringens Økonomiske Redegørelse for december 2014. 

"Vi har bragt Danmark i form til at gribe opsvinget. Vi har nu haft fem kvartaler i træk med vækst og stigende beskæftigelse. Det går ikke hurtigt, men det lysner efterhånden for dansk økonomi. Regeringen har i de seneste år ført en aktiv krisepolitik, hvor vi hele tiden har balanceret hensynet til beskæftigelsen og hensynet til en sund og ansvarlig offentlig økonomi. Samtidig har vi gennemført en stribe reformer, der har skabt et godt fundament for et holdbart opsving i dansk økonomi. Og vi ser allerede gode resultater på arbejdsmarkedet. Flere kommer i beskæftigelse, ledigheden falder, og færre bliver berørt af langtidsledighed," siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse. 

Den Økonomisk Redegørelse er regeringens vurdering af den økonomiske udvikling i Danmark og udlandet. Den indeholder en prognose for dansk økonomi samt en gennemgang af den økonomiske politik.

Læs hele Økonomisk Redegørelse her

Login