Ny klagestruktur fører til kritik fra statsrevisorer

KLAGER: Både Socialministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet får kritik af Statsrevisorerne, fordi sagsbehandlingstiden for klager over kommunale afgørelser er skudt i vejret, siden Ankestyrelsen overtog ansvaret. (*opdateret)

Det er langtfra godt nok, at det tager op til 10 måneder i gennemsnit at behandle klager over kommunale afgørelser i sager om eksempelvis økonomisk støtte til særligt udsatte og hjælp til handicappede.

I en netop offentliggjort beretning langer Folketingets statsrevisorer ud efter sagsbehandlingstiderne i Ankestyrelsen på særligt social- og beskæftigelsesområdet. Som et led i etableringen omlægningen af statsforvaltningen blev styrelsen med virkning fra juli 2013 til eneste ankeinstans for de klagesager, der tidligere blev behandlet i de sociale nævn og beskæftigelsesankenævnene.

Siden da er sagsbehandlingstiden gået fra slem til værre og er nu i gennemsnit oppe på knap 43 uger for sager under lovgivning om sociale forhold, 36 uger for sager vedrørende børn og familier og 34 uger for sager på beskæftigelsesområdet.

Login