Mikrolån til ledige: “Det virker, fordi vi møder folk på deres drøm”

MIKROLÅN: Siden sommeren 2017 har seks tidligere kontanthjælpsmodtagere fået bevilget mikrolån på op til 40.000 kroner af Aalborg Kommune til at stable deres egen virksomhed på benene. Initiativet virker, fordi systemet tror på dem, lyder det fra kommunens projektleder.

En forretning, der sælger vinylplader, en agentvirksomhed for ishockeyspillere og en livsstilscoach. Det er indtil videre tre eksempler på virksomheder, der er opstået ved hjælp af Aalborg Kommunes forsøg med mikrolån til ledige kontanthjælpsmodtagere.

En ordning, der er kommet i stand som et led i et af de frikommuneforsøg, der blev godkendt i starten af 2017. I alt har seks ledige i Aalborg Kommune fået bevilget et mikrolån af Aalborg Kommune ud af de 11 ledige kontanthjælpsmodtagere, der har været en del af det 12 uger lange kursus, man skal deltage i for at komme igennem nåleøjet og få bevilget et mikrolån.

Og konceptet er allerede en succes, lyder det fra Claus Wimmer-Aune, der er projektleder på Aalborg Kommunes projekt 'Fra ledig til virksomhedsejer'.

Login