Mette Frederiksen efterlyser mere ”sund fornuft” i den offentlige sektor

En sundhedsreform og flere almene boliger skal sikre bedre balance på tværs af Danmark, og så skal der var mere ledelse og mindre styring i og af den offentlige sektor. Det var hovedpointerne om velfærden, da statsminister Mette Frederiksen åbnede det nye folketingsår.

Statsminister Mette Frederiksen (S) tale til åbningen af Folketinget bød på budskabet om 22.000 nye almene boliger i ikke mindst landets største byer, og lagde i kakkelovnen om en politisk kamp om finansieringen af den lokale velfærd og om at finde veje til at sikre frigøre mere tid i den offentlige sektor.

Og mens København fortsat gerne skal være et godt sted at bo også for ”skolelæreren, pædagogen, politibetjenten, sosu-assistenten, butiksassistenten, frisøren, tømreren” så skal den kommende reform af det såkaldte nære sundhedsvæsen være med til at skabe bedre forhold i andre dele af landet.

Selv om klima- og den grønne dagsorden fyldte en stor del af talen, så var der også plads til at åbne for ”dybe forandringer” af velfærdssektoren.

Login