Roger Buch: Lad os opgive utopien om de professionelle bestyrelser

Professionelle bestyrelser i eksempelvis sundhedsvæsenet lyder som en logisk løsning på en kompliceret moderne virkelighed, men de er reelt en tvivlsom idé. Det er vigtigt at huske, når Sundhedsstrukturkommissionen om nogle måneder sætter turbo på debatten om fremtidens sundhedsvæsen, skriver Roger Buch.

Et strandet fjernvarmeprojekt i Odsherred Kommune har fået nogle til at kræve, at der skal professionelle i fjernvarmeselskabets bestyrelse i stedet for kommunalpolitikere.

I Frederikshavn har en professionel bestyrelse med et skiftende persongalleri af professionelle kørt byens havn til sammenbruddets rand, så kommunalpolitikerne nu skal redde havnen fra det uføre, som den professionelle bestyrelse har skabt. Så hvad er en professionel bestyrelse egentlig værd?

Det spurgte aktionærerne i IT Factory sikkert også sig selv om, da firmaet viste sig at være bygget på et spind af løgne. For aktionærerne i Nordisk Fjer var det også et lyn fra en klar himmel, da virksomheden fra den ene dag til den anden kollapsede under ledelse af en bestyrelse af professionelle.

Login