Kommuner skal tiltrække udenlandske virksomheder

KORT NYT: Kommunerne skal bidrage til, at udenlandske virksomheder investerer i Danmark. Det mener Invest in Denmark og KL, der har udarbejdet en håndbog, som kan hjælpe kommunerne til at blive bedre til at tiltrække udenlandske investorer.

Udviklingen i udenlandske investeringer i Danmark har stået stillet siden 2007. Kommunerne spiller en væsentlig rolle i denne udvikling, og Invest in Denmark under Eksportrådet og Kommunernes Landsforening (KL) mener, at den enkelte kommune bør blive bedre til at tiltrække udenlandske investorer.

”Når det handler om at tiltrække udenlandske virksomheder, skal kommunen tænke kommercielt og have fokus på, hvad ”kunden” efterspørger. Og så skal det være let at finde vej ind til og igennem kommunen og dens forvaltninger for en udenlandsk investor,” siger Carsten Kissmeyer, medlem af KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Ikast-Brande Kommune, til kl.dk.

Ifølge kl.dk er udenlandske virksomheder en vigtig brik i dansk økonomi, og kommunerne kan blandt andet vinde på det med hensyn til arbejdspladser, udvikling og vækst.

Men når det drejer sig om at fange de internationale virksomheders opmærksomhed, er Danmark oppe imod lande som Sverige og andre nordeuropæiske lande, der tiltrækker langt flere udenlandsk-ejede virksomheder, end Danmark har gjort de seneste fem år.

Det beror blandt andet på, at Danmark ikke kan konkurrere på lav selskabsskat, øvrige afgifter eller markedsstørrelse. Men Danmark skal derimod spille på velfærd, det uddannelsesniveau og den infrastruktur, som landet er førende på, skriver kl.dk.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (S) er enig i, at de danske kommuner skal blive bedre til at nå de internationale virksomheder.

Login