Kommuner sænker skat for arbejdspladser

KORT NYT: 11 af landets kommuner har de sidste fem år sænket skatten for erhvervslivet i bytte for arbejdspladser. Det skriver Ugebladet A4.

Det er den såkaldte dækningsafgift for erhvervsejendomme, kommunerne tilbyder at sænke, hvis erhvervslivet er indstillet på at oprette flere arbejdspladser for de arbejdssøgende i kommunen.

Blandt andet i Horsens har kommunen, fagbevægelsen og det private erhvervsliv aftalt, at hvis erhvervslivet formår at oprette 150 flere arbejdspladser om året, sænker kommunen afgiften med 1,5 promillepoint om året, indtil den er helt afskaffet. Det betyder, at den næste år sænkes fra seks promillepoint til 4,5.

“Noget af det vigtigste for at sikre velfærden er, at de lokale borgere har et job at stå op til, for så er der købekraft i kommunen. Hvis der er købekraft, støtter vi detailhandlen, og det genererer endnu flere arbejdspladser. For mig er det som at skabe ringe i vandet, når vi kan skabe flere arbejdspladser,” siger borgmester i Horsens Peter Sørensen til Ugebrevet A4.

Login