KL: Netnyheder for ubekvemme nyheder

KORT NYT: En ny nyhedskanal fra KL skal afdække de kommunale nyheder, hvor det ikke er dybden, der skal belyses, men selve nyheden - også selvom de er ubekvemme, udtaler KL's adm. direktør, Kristian Wendelboe.

Danske Kommuner, der nu har fået en nyetableret "kollega" blandt nyhedskanalerne på KL, har interviewet KL's adm. direktør for at høre om konceptet bag den kun få uger gamle nyhedskanal Netnyheder.

"Vi vil gerne være det sted, man går ind, hvis man vil finde kommunale nyheder. Vi vil gerne være kommunernes Ritzau. Det skal ikke forstås helt bogstaveligt, men vi vil være indgangen til den kommunale nyhedsdækning og have et så bredt perspektiv som muligt, så man kan regne med, at hvis man tjekker kl.dk, så får man et overblik. Og at man er nødt til at tjekke kl.dk, hvis man vil have det."

Nyhedskanalen vil ikke foregive at være uafhængig, men der vil til gengæld ikke være et filter, der skal sortere de dårlige nyheder fra.

"Vi bliver nødt til at bringe nyheder, som ikke er gode eller bekvemme for KL eller kommunerne. Hvis kl.dk skal være det sted, man går ind, så skal man føle, at man ikke bliver manipuleret med, når man læser nyhederne. Så vi vil have ret bredt stof. Også når det er dårlige nyheder for os."

I forhold til, hvordan den nye nyhedskanal skal fungere i samspillet mellem Danske Kommuner og Momentum, udtaler Kristian Wendelboe:

"Vores nye nyhedskanal går man ind på, og så er man opdateret, stort set samtidig med at tingene sker. Man kommer måske ikke så dybt ned i historien. Det gør man i Danske Kommuner, som skaber sammenhængskraft i kommunerne. Momentum er noget andet - der er KL meget klar afsender," udtaler adm. direktør Krstian Wendelboe til danskekommuner.dk

Login