Kommuner planlægger nedskæringer i borgerservice

KORT NYT: Hver tredje kommune forventer at skære hårdt i serviceniveauet til næste år. Det viser en ny undersøgelse blandt de økonomiansvarlige. FOA er bekymret.

Borgerne i omkring hver tredje kommune kan se frem til en ringere borgerservice næste år. Det viser en ny undersøgelse af Epinion for fagforbundet FOA.  

Ifølge Ugebrevet A4 viser undersøgelsen, at 28 ud af 98 kommuner forventer en ringere service, hvor 12 kommuner er usikre på, hvorvidt de kan opretholde niveauet for blandt andet ældrepleje, undervisning eller børnepasning. 32 kommuner er overbevidste om, at personalet skal reduceres, mens 27 kommuner ikke vil udelukke, at det kan ske.

Formand for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, har forståelse for, at nogle kommuners budget er strammere end andres. Men han mener derimod ikke, at disse problemer er kommet til, efter at Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen i juni indgik en aftale om kommunernes økonomi for 2013.

Ønsker sanktioner

”Regeringen forsikrer os på den ene side om, at der er penge nok i kommunerne til, at de ikke skal skære ned. Men nu siger kommunerne, at de ikke har råd til at bruge så mange penge som aftalt. Det hænger jo slet ikke sammen,” siger Dennis Kristensen ifølge Ugebrevet A4.

Login