Her er Danmarks mest tiltrækkende kommuner

BAROMETER: Bykommunerne har størst tiltrækningskraft, mens Udkantsdanmark igen må se sig slået. Det viser ny opgørelse. Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over kommunens førsteplads.

Konkret har Burson-Marsteller sammenlignet kommunerne på fire parametre: tiltrækning af borgere, tiltrækning af udlændinge, tiltrækning af virksomheder og tiltrækning af opmærksomhed. Selvom Aarhus ikke topper nogle af parametrene enkeltvis, har kommunen overordnet set klaret sig bedst og ligger derfor helt i top.

En ø-kommune med succes
At de store byer og kommunerne nord for København ligger bedst er måske ikke så overraskende, men Fanø sniger sig også ind i top ti. Det skyldes en aktiv indsats, vurderer Anders Kopp Jensen, chef for Public Affairs og Corporate Communication i Burson-Marsteller, som har været med til at udarbejde barometeret.

"Fanøs succes viser, at det som udkantskommune kan betale sig at trække i arbejdstøjet. Fanø har for nyligt udarbejdet en strategi, hvor politikere, borgere og de erhvervsdrivende på Fanø har formuleret en klar vision med det overordnede formål at skabe vækst til gavn for øens borgere, besøgende og erhvervsdrivende. Det er den slags indsatser, der i sidste ende belønnes," siger han.

Login