Her er landets mindste administration

NY VIDEN: Nye tal dokumenterer store forskelle i størrelserne på kommunernes administrationer. Læs her, hvor din kommune ligger i feltet.

En ny analyse foretaget af Altinget | Kommunal kortlægger, hvilke kommuner der i den proces har skabt sig landets relativt mindste og største administrationer.

Nederst på listen ligger den amagerkanske kommune Dragør, der har blot 6,65 administrativt ansatte per 1.000 indbyggere. Det kommer ikke bag på borgmesteren.

"Sidste år gik vi fra 16 til 9 afdelingerschefer, og generelt har vi lagt stor vægt på, at de administrative medarbejdere kan dække flere opgaver. Før havde vi en traditionel forvaltning, hvor borgeren kom ind i et sekretariat, og så skulle man finde en sagsbehandler. I dag har vi en borgerservice, hvor en medarbejder kan give svar på spørgsmål om alt fra byggesager, pensionsforhold og boligydelser. Så vi har lavet en straks-administration af sager, som ikke forudsætter en egentlig sagsbehandling," forklarer Allan Holst (S), der pointerer, at nu skal der ikke fyres flere folk i forkontoret:

Login