Det vil regeringen på kommunalområdet

DOKUMENTATION: Regeringen stiller krav til kommunerne om at styrke indsatsen over for udsatte børn, hvor tilsyn blandt andet skal flyttes til fem større kommuner. Læs, hvilke lovforslag og forslag som kommer til at påvirke kommunerne.

Kommunalt selvstyre

•    Ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven - afskaffelse af kommunale kvalitetskontrakter samt kommunale og regionale udbudsstrategier
Forslaget vedrører en afskaffelse af ordningerne om kommunale kvalitetskontrakter samt om kommunale og regionale udbudsstrategier. Forslaget er et led i regeringens forenklingsindsats.

•    Ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om ændring af regionsloven, lov om valg til Folketinget, lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet og lov om kommunale og regionale valg - vederlag til næstformand i udvalg, diæter ved valg og folkeafstemninger samt brevstemmeafgivning
Forslaget giver økonomi- og indenrigsministeren adgang til at fastsætte regler, der giver kommunalbestyrelsen mulighed for at beslutte at yde et særligt vederlag inden for de eksisterende økonomiske rammer til næstformænd for udvalg nedsat af kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsen gives også større fleksibilitet vedrørende diæter ved valg og folkeafstemninger til medlemmer af valgbestyrelsen, valgstyrere og tilforordnede vælgere. Kommunalbestyrelsen får endvidere mulighed for at fastsætte en senere frist for ansøgning om at stemme i eget hjem for de vælgere, der på grund af manglende førlighed ikke kan møde frem på afstemningsstedet. Forslaget indeholder herudover andre initiativer navnlig på valgområdet.

Login