Denne uge på Kommunal (9)

DET SKER: I denne uge rejser økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Bruxelles, hvor hun deltager i et interparlamentarisk møde om det Europæiske Semester. I Folketinget er der ingen behandlingsforslag fra Økonomi- og Indenrigsministeriet på dagsordenen, men til gengæld afholder Kommunaludvalget en åben høring i Landstingssalen.

Ministeren
Tirsdag 28. februar vil økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) rejse til Bruxelles for at deltage i EU-parlamentets møde vedrørende det Europæiske Semester.

Dagen efter taler ministeren ved Kommunaludvalgets åbne høring om offentlig digitalisering og kommunal IT.

Folketinget
Onsdag 29. februar kl. 9.00-11.30 er der åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT i Landstingssalen.

Folketingets Kommunaludvalg afholder høring med det formål at belyse visioner og potientaler for offentlig digitalisering og IT samt drøfte de udfordringer og faldgruper, der knytter sig til disse emner.

Høringen vil bl.a. sætte fokus på:
- Regeringens visioner for offentlig digitalisering
- Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015
- Erfaringer og udfordringer ved offentlig digitalisering og kommunal IT
- Hvordan potentialerne realiseres
- Hvordan faldgruberne undgås. 

Se programmet her

Endvider afholder Kommunaludvalget torsdag 1. marts et lukket samråd. Her vil udvalget drøfte tre relevante punkter på dagsordenen, der bl.a. indeholder en opfordring fra 39 kommuner om udligningsreform. Ministeren har modtaget et åbent brev vedrørende udligningsreformen, hvor 39 danske kommuner efterlyser den nødvendige, lovede og aftale reform af udligningssystemet.

Du kan læse det åbne brev her

Arrangementer
KL er i denne uge arrangør for tre relevante arrangementer.

Det første arrangement foregår onsdag 29. februar i Herlev Medborgerhus. Her vil KL afholde en temadag, hvor de præsenterer KL's pejlemærker for socialpsykiatrien, som er udviklet i tæt samarbejde med 16 kommuner.

Læs mere om arrangementet her

Dagen efter torsdag 1. marts kan du deltage i et temamøde, hvor du kan få et hurtigt overblik over centrale temaer i kommunernes styring. Arrangementet foregår i KL-huset i København S og tager to timer fra kl. 15.00-17.00.

Login