Denne uge på Kommunal (19)

DET SKER: Tirsdag 8. maj begynder 1. behandling af lovforslag om ændring af kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Torsdag 10. maj har Folketingets Kommunaludvalg kaldt økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i åbent samråd om frikommuneforsøget.

Ministeren
Mandag 7. maj skal økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) mødes med præsident for Den Inter-amerikanske Udviklingsbank (IDB), Luis Moreno, hvor de blandt andet vil drøfte Danmarks samarbejde med IDB.

Torsdag 10. maj uddeler ministeren prisen for "årets danske brand" i forbindelse med det årlige modearrangement "DANSK Fashion Awards". Arrangementet finder sted på Ny Carlsberg Glyptotek i København.

Kommunaludvalget har torsdag 10. maj kaldt ministeren i åbent samråd. Læs mere om mødet nedenfor.

Fredag 11. maj vil ministeren holde et oplæg for bankforeningen European Banking Federation. Oplægget vil omhandle formandskabets prioriteter på det finansielle område og status herfor.

Folketinget
Tirsdag 8. maj begynder 1. behandling af lovforslag stillet af økonomi- og indenrigsministeren om ændring af kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Herunder indførelse af skærpede sanktioner for kommunerne ved overskridelse af budgetterne og mulighed for individuel afregning af det betingede bloktilskud.

Torsdag 10. maj har Folketingets Kommunaludvalg kaldt økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i åbent samråd. Mødet forventes at begynde kl. 16.15.

Samrådet skulle oprindeligt have fundet sted i sidste uge, men er flyttet til torsdag i denne uge.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for regeringens linje i forhold til svar på kommunernes ønsker til frikommuneforsøget, herunder hvilke kriterier og vurderinger der ligger til grund for regeringens prioritering af godkendte og afviste forslag fra kommunerne.

Læs mere om det åbne samråd her

Torsdag 10. maj skal følgende lovforslag i  1. og 2. behandling i Folketinget.

L 108: 2. behandling af lovforslag om et analyse- og forskningsinstitut for kommuner og regioner (af økonomi- og indenrigsministeren).

L 168: 1. behandling af forslag om ændring af lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab (af økonomi- og indenrigsministeren).

L 168: 1. behandling af forslag til lov om frikommuner (af økonomi- og indenrigsministeren).

L 169: 1. behandling af forslag om ændring af lov om forpligtende kommunale samarbejder og lov om ændringer af landets inddeling i kommuner og regioner og om opløsning og udpegelse af forpligtende kommunale samarbejder (af økonomi- og indenrigsministeren).

Andre arrangementer
Mandag 7. maj inviterer KL til et temaarrangement i Aalborg om revision af social- og sundhedsuddannelserne. Dagen efter afholdes samme kursus i Vejle.

I dagene fra 8. - 10. maj afholder KL og COK et eksamineret kursus i Lean og arbejdsgange. Kurset giver deltagerne en teoretisk og praktisk indføring i Lean-principper og kompetencer til selv at kunne gennemføre procesoptimering ud fra KLAR-metoderammen - Kommunernes Lean og Arbejdsgangsanalyse.

Torsdag 10. maj afholder Kommunernes Klimanetværk 2. møde i klimanetværk 2012. Mødet afholdes i Ørestaden, hvor klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard blandt andet er på programmet.

Torsdag 10 maj afholder Væksthuset for ledelse i Århus Kommune en konference om de erfarne ledere. Konferencen sætter blandt andet fokus på, hvordan kommuner og regioner får ledere til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Login