Denne uge på Kommunal (15)

DET SKER: Lov om kommunernes styrelse og regionsloven skal til 2. behandling tirsdag 10. april. Danske Regioner inviterer til den årlige generalforsamling torsdag 12. april i Nyborg.

Ministeren
Det har ikke været muligt at fremskaffe økonomi- og indenrigsministerens kalender for denne uge, men af nedenstående fremgår det, at ministeren skal i Folketinget for at behandle lov om kommunerns styrelse (L 65).

Folketinget
Tirsdag 10. april kl. 13.00 skal Lov 65 til 2. behandling. Lovforslaget til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven skal efter regeringens ønske ophæve lovbestemmelserne om kommunal og regional pligt til konkurrenceudsættelse.

Kommuner og regioner skal efter lovens hensigt have mere frihed til at tilrettelægge opgaveløsningen på den måde, der lokalt vurderes at være mest hensigtsmæssig.

Lovforslaget er fremsat 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Læs mere om lovforslaget her 

Høringer
Den 30. marts blev forslag til lov om frikommune sat i høring. Lovforslaget indeholder forslag til de overordnede retlige rammer for frikommuneforsøget samt til bestemmelser, der giver frikommunerne mulighed for at udføre forsøg inden for en lang række ministerområder med kommunerettet lovgivning.

Lovforslagets formål er, at frikommuner, jf. § 2, indtil den 31. december 2015 kan gennemføre forsøg med det formål at forbedre kvaliteten af den kommunale service over for borgerne, understøtte en bedre ressourceudnyttelse i kommunerne og/eller øge effektiviteten af den kommunale opgaveløsning.

Høringsfristen: 20. april 2012. Ansvarlig myndighed: Økonomi- og Indenrigsministeriets Departementet.

Læs høringsmateriale her

Den 29. marts blev "Orientering om 24. omgang rettelsessider vedr. Budget- og Regnskabssystem for kommuner" sat i høring.

Høringen vil omhandle orientering om forskellige ændringer og præciseringer m.v. i "Budget og regnskabssystem for kommuner".

Høringsfristen: 12. april 2012. Ansvarlig myndighed: Økonomi- og Indenrigsministeriets Departementet.

Læs om høringsmateriale her

Den 28. marts blev forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner sendt i høring.

Udkastet til lovforslaget vil indføre skærpede sanktioner for kommunerne ved overskridelse af budgetterne og mulighed for individuel afregning af det betingede bloktilskud.

Med lovforslaget foreslås det at indføre sanktioner i form af nedsættelse af det kommunale bloktilskud, hvis kommunerne overskrider deres budgetter. Endvidere indføres det mulighed for, at en del af det betingede bloktilskud vil blive afregnet individuelt med kommunerne i tilfælde af, at kommunernes budgetter overskrider de aftalte rammer.

Høringsfristen: 12. april 2012. Ansvarlig myndighed: Økonomi- og Indenrigsministeriets Departementet.

Andre arrangementer
Danske Regioner inviterer til foreningens generalforsamling
torsdag 12. april 2012 på Hotel Nyborg Strand.

Danske regioner vil løbende opdatere dagsorden for generalforsamlingen her

Samme dag torsdag 12. april afholder DAKOFA kommunal temadag med Miljøstyrelsen.

Temadagen vil omhandle den nyeste affaldsbekendtgørelse, og Miljøstyrelsen svarer på spørgsmål om affaldsbekendtgørelsen hos DAKOFA.

Med ændringerne er der opstået et behov for kommunerne til at komme i direkte dialog med Miljøstyrelsen for at få afklaret tvivlsspørgsmål i forbindelse med den kommunale administration af reglerne.

Temadagen har til formål at få dækket dette behov, idet dagens temaer er baseret på input fra DAKOFA's kommunegruppe om, hvilke emner der specielt er vanskelige at administrere.

Fredag 13. april inviterer Kommunernes It-Arkitekturråd til møde om fælleskommunale it-arkitekturprincipper.

It-arkitekter fra landets kommuner vil deltage i at formulere principper for den fælleskommunale it-arkitektur med den hensigt, at arkitekturprincipper skal muliggøre bedre beslutninger om it-arkitektur og teknologi.

Login