Denne uge Kommunal (13)

DET SKER: Mandag 26. marts er der møde i kommunernes vandsektornetværk. Tirsdag begynder de sidste lovbehandlinger af forslag til lov om Udbetaling Danmark.

Ministeren
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har tre arrangementer i ugens kalender. Mandag 26. marts deltager ministeren i det danske regentpars middag i anledning af Prins Charles og Camilla Parker Bowles' besøg. Arrangementet foregår på Amalienborg.

Torsdag 29. marts kl. 10.00 taler ministeren ved Realkreditforeningens årsmøde i Operaen, København.

Senere på dagen vil ministeren tale ved Eurofi-seminaret i København, hvor en række topfolk fra den finansielle sektor, højtstående embedsmænd og politikere fra europæisk og globalt niveau vil deltage. Formålet er at drøfte det igangværende arbejde med at styrke den  finansielle regulering og tilsyn, der er en vigtig del af arbejdet under det danske formandskab.

Folketinget
Tirsdag 27. marts kl. 13.00 begynder 2. behandling af forslag til lov om sagsbehandling og administration i Udbetaling Danmark. (Udbetaling Danmark-loven). (L 86)

Lovforslaget skal fastlægge borgerens rettigheder, Udbetaling Danmarks sagsbehandling, Udbetaling Danmarks ledelse og tilsyn med Udbetaling Danmark m.v., samt ændring af lov om social pension, lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v., lov om individuel boligstøtte og forskellige andre love.

Endvidere vil Folketinget 2. behandle et lovforslag om ændring af forskellige love som følge af etableringen af Udbetaling Danmark og om ophævelse af lov om ændring af regler for statens udbetaling af refusion af kommunernes udgifter i henhold til den sociale pensions- og bistandslovgivning m.v. (L 87)

Overordnet set vil lovforslagene fokusere på fordelingen af myndighedsansvaret mellem kommunerne og Udbetaling Danmark.

Torsdag 29. marts vil Folketinget 3. behandle lovforslagene.

Kommunaludvalget vil samme dag, torsdag 29. marts afholde et udvalgsmøde. Udvalget vil bl.a. tage stilling til en betænkning af Lov 65 (Komkurrenceudsættelse), godkendelse af tidspland for Lov 108 (Analyse- og forskningsinstitut) og intern høring om Finansieringsudvalgets rapport, tirsdag 27. marts 2012.

Se hele dagsordenen her

Andre arrangementer
Mandag 26. marts er der et møde i kommunernes vandsektornetværk.
Temaet for mødet vil være Klimatilpasning og forsyningsområdet med fokus på emner som klimatilpasningsplaner, håndtering af spildevand samt klimabetingede drikkevandsforureninger.

Samme dag mandag 26. marts besøger miljøminister Ida Auken (SF) Danmarks største klimatilpasningsprojekt i Kokkedal. Projektet er et partnerskab mellem Fredensborg Kommune og Realdania. Med borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) ved sin side skal miljøministeren se det område, der blev ramt af voldsomme oversvømmelser i august 2010, og som nu danner rammen om det nytænkende og visionære klimatilpasningsprojekt, der vil bruge de positive ressourcer i vandet til at give en hel bydel et løft både socialt og miljømæssigt.

Tirsdag 27. marts afholder DKR et arrangement for kriminalpræventive fagfolk og eksperter. "Den kriminalpræventive dag 2012" omhandler det lokale kriminalpræventive samarbejde. 

Login