Denne uge Kommunal (12)

DET SKER: I denne uge 1. behandles lov om et analyse- og forskningsinstitut for kommuner og regioner, og to lovforslag om Udbetaling Danmark 2. behandles. Derudover afholdes et informationsmøde for kommuner, som endnu ikke er tilsluttet it-løsningen DUBU.

Ministeren
Det har ikke været muligt at indhente økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers (R) kalender for denne uge. Der kan til gengæld uddrages af åbenhedsordningen og Folketingets kalender, at ministeren mandag 19. marts deltager i et interparlamentarisk møde på Christiansborg om EU-formandskabet. Senere på dagen vil ministeren holde et møde med Kommissær Semeta.

Torsdag 22. marts skal ministeren fremsætte et lovforslag i Folketinget om sammenlægning af analyse- og forskningsinstitutter i kommunerne og regionerne. Du kan læse mere om lovforslaget i nedenstående.

Folketinget
Torsdag skal Folketinget 1. behandle lov om et analyse- og forskningsinstitut for kommuner og regioner.

Med loven oprettes der et nyt analyse- og forskningsinstitut under Økonomi- og Indenrigsministeriet. Instituttet får til opgave at udføre analyser samt udarbejde og formidle anvendelsesorienteret og praksisnær forskning på kommunernes og regionernes ansvarsområder. Det nye analyse- og forskningsinstitut etableres ved en sammenlægning af Anvendt Kommunalforskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale
og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI).

Loven træder i kraft den 1. juli 2012. Samtidigt ophæves lov nr. 548 af 24. juni 2005 om et evalueringsinstitut for kommuner m.v.

Du kan i øvrigt læse et debatoplæg i Altinget Kommunal 29. februar 2012, der omhandler vigtigheden af fusionsinstituttets faglige uafhængighed af formændende for hhv. FTF, LO og AC.

Samme dag torsdag 22. marts vil Folketinget 2. behandle to lovforslag om Udbetaling Danmark.

Den første lovbehandling omhandler forslag til lov om sagsbehandling og administration i Udbetaling Danmark. (Udbetaling Danmark-loven). Lovforslaget er fremsat af social og integrationsministeren Karen Hækkerup (S).

Den næste lovbehandling omhandler lovforslag om ændring af forskellige love som følge af etableringen af Udbetaling Danmark og om ophævelse af lov om ændring af regler for statens udbetaling af refusion af kommunernes udgifter i henhold til den sociale pensions- og bistandslovgivning m.v. Lovforsalget er igen fremsat af social- og integrationsministeren.

Begge lovforslag vil blive behandlet i Folketinget torsdag 22. marts.

Andre arrangementer
Onsdag 21. og torsdag 22. marts inviterer Servicestyrelsen, 3F, Hovedstadens Ordblindeskole, Ordblindeinstituttet, Uddannelsesforbundet m.fl. til to dages konference om ordblindhed - bedre kendt som Ord12.

Konferencen henvender sig til pædagoger, lærere og konsulenter fra folke- og efterskoler, ordblinde, vejledere og undervisere på unge og voksenområdet, lærerseminarier og voksenuddannelser og ungdomsuddannelser, samt til ansatte i jobcentre, fagforeninger, kommunale handicapcentre og -organisationer, samt ansatte i relevante ministerier.

Onsdag 21. marts indbyder KL og KOMBIT til informationsmøde om DUBU for nye kommuner, der endnu ikke er tilsluttet it-løsningen DUBU.

Informationsmødet er målrettet direktører med ansvar for børn og unge med særlige behov (det sociale område), børne- og familiechefer samt andre beslutningstagere på området.

Login