Antorini afviser kritik af skolebudgetter

SAMRÅD: Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at Danmarks Lærerforening går på lidt for tynd is, når de allerede nu kritiserer kommuner for at spare på skolebudgettet i 2015 trods folkeskolereformen.

Enhedslistens Rosa Lund bød torsdag undervisningsminister Christine Antorini (S) op til 10 runder i samråds-ringen. Til grund for indkaldelsen lå Danmarks Lærerforenings årlige undersøgelse af de kommunale budgetter på folkeskoleområdet.

Undersøgelsen peger blandt andet på, at 40 ud af 97 kommuner forventer besparelser på tilskuddet per elev næste skoleår. Derfor ønskede Enhedslistens uddannelsesordfører svar på, hvorvidt folkeskolen har de nødvendige ressourcer til at løfte de opgaver, regeringen med folkeskolereformen har peget på.

I forhold til undersøgelsen forsvarede Christine Antorini sig med, at den er lavet i midten af september, hvor de fleste kommunale budgetter ikke var vedtaget. Samrådet bar også præget af, at budgetoplysningerne først er ved at tikke ind i Økonomi- og Indenrigsministeriet, efter kommunerne i begyndelsen af oktober vedtog deres budgetter.     

Login