Denne uge på Kommunal (9)

DET SKER: Ugen byder på tre samråd om henholdsvis offentlig service i landdistrikterne, kommunale udbud og om konsekvenserne af kommunernes besparelser på området for udsatte børn og unge. Derudover afholder KL beskæftigelsestræf. Læs mere her.

Ministeren
Mandag 25. februar deltager økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i ELDR-møde, Amsterdam. Samme dag mødes hun med Jeroen Dijsselbloem, formand for eurogruppen.

Folketinget
 
Tirsdag 26. februar er der åbent samråd om offentlig service i landdistrikterne. Det er Udvalget for Landdistrikter og Øer, der har kaldt ministeren for by, bolig og landdistrikterne Carsten Hansen (S) i samråd. Han skal redegøre for, i hvilke dele af landdistrikterne der ikke helt eller delvist skal tilbydes offentlig services. Spørgsmålet er stillet efter ønske af Thomas Danielsen (V).

Samme dag er der åbent samråd om kommunale udbud. Det er Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, der har kaldt erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i samråd. Hun skal i forlængelse af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens rapport "Status for offentlig konkurrence 2012" redegøre for udviklingen i kommunernes udbud af opgaver.

Torsdag 28. februar er der åbent samråd om konsekvenserne af kommunernes besparelser på området for udsatte børn og unge. Det er Socialudvalget, der har kaldt social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i samråd. Hun skal blandt andet redegøre for, hvilke menneskelige konsekvenser det kan få, at kommunerne prioriterer at spare ca. en halv mia. kr. på området for udsatte børn og unge. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Karin Nødgaard (DF).

Andre arrangementer
Torsdag 28. februar inviterer KL under overskriften "På kanten af arbejdsmarkedet" til det årlige beskæftigelsestræf. I år er der fokus på indsatsen for de udsatte borgere, som har andre problemer end ledighed. Det kan være, fordi de har været ledige i meget lang tid, har været ramt af sygdom, har sociale problemer eller har manglende kendskab til det danske arbejdsmarked, som tilfældet er for mange flygtninge. Arrangementet finder sted på Hotel Comwell i Kolding.

Læs om alle arrangementerne her

Login