Vera er blevet til Kora

NAVNENYT: Så er der endelig kommet navn på det store fusionsinstitut på det kommunale og regionale forskningsområde.

Først skulle det hedde Vera, men så stillede et tidsskrift for pædagoger under BUPL med samme navn sig i vejen for det navn.

Navnet blev droppet af bestyrelsen for det nye forskningsinstitut, der er en fusion af AKF (Anvendt Kommunalforskning), DSI (Dansk Sundhedsinstitut) og KREVI (Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut).

Men det nye navn blev lidt af en hastesag.

"Det er rigtig vigtigt for os at få navnet på plads, for på en måde er man identitetsløs, hvis man ikke har et navn," siger instituttets bestyrelsesformand, Nina Smith, til Altinget.dk.

Der var 80-90 forslag til det nye navn. Men det endte i sidste ende med at blive navnet Kora, der løb med sejren.

"Vi besluttede ikke at bruge tid på sagsanlægget fra BUPL. Men problemet med mange navne er, at man ikke kan få domænenavnet på nettet, og det er en ret afgørende ting. Blandt de bedste forslag er det lykkedes os at købe navnet Kora. Det er kort, pænt og signalerer, at det er kommuner og regioner, der er vores primære aftagere sammen med de respektive ressortministerier," siger hun og fortsætter:

"Navnet betyder ikke noget, mens Vera betød Sandhed. Men det kan tolkes som et pigenavn. Derudover er det akronymerne for Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning."

Login