Her er årets mest læste klimadebat

DEBAT: Hvad mener Connie Hedegaard egentlig, vi kan lære af Norge? Hvad skal vi med biomasse? Og handlede Miljøstyrelsen forkert, da man lod Rambøll miljøvurdere en ny støjbekendtgørelse? Læs eller genlæs årets fem mest populære debatindlæg her.

Året, der snart er gået, blev på energi- og klimafronten i høj grad præget af regeringens klimaudspil, der blev præsenteret i oktober og efterfulgte en sommer, hvor klimaet for alvor gjorde sit indtog på den politiske dagsorden i Danmark.

Klimaudspillet kom således til at dominere efteråret, hvor også COP24 blev afholdt i Katowice, Polen. 

Alligevel må fremtidens klimapolitik se sig slået, når det kommer til de mest læste debatindlæg på Altinget: energi & klima i 2018.

De mest populære debatindlæg skal man således særligt finde i årets første måneder, hvor vi blandt andet satte spot på biomasse. Men en fornem førsteplads indtager den tidligere klimaminister Connie Hedegaard, der i dag er formand for tænketanken Concito. Tillykke!

Klima helt i top
Energi- og klimadebatten har i 2018 taget et tigerspring til toppen af vælgernes - og mange politikeres - dagsorden. I valgåret 2019 kommer klimaet for første gang til at spille en nøglerolle i vælgernes stemmeafgivning, og det kommende år vil derfor med garanti også byde på masser af spændende debat.

Altinget: energi & klima takker jer, læsere og skribenter, for et godt og livligt debatår. På gensyn i det nye år. Glædelig jul og godt nytår!

Læs eller genlæs årets mest populære debatindlæg her:

1. Connie Hedegaard: Lad os tage ved lære af Norge
Den tidligere konservative klimaminister lagde hårdt ud med årets mest læste debatindlæg, der blev bragt allerede i januar. Her opfordrer hun til, at vi i Danmark tager ved lære af vores naboer mod nord. 

"Det er vigtigt at få markedet i sving blandt andet med at udvikle og sprede de gode løsninger. Men den norske regering går ikke ud fra, at det sker af sig selv. - Uden politik," skrev Connie Hedegaard.

Læs hele indlægget her.

2. Formand til Miljøstyrelsen: I lader ræven vogte høns
Det er patetisk, at Miljøstyrelsen har sat Rambøll til at miljøvurdere bekendtgørelsen for vindmøllestøj, når de selv har en åbenlys interesse i udfaldet, skrev Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller i årets næstmest læste indlæg. 

Læs hele indlægget her.

3. Forsker om elkabel til England: En regulær panikinvestering
"En fortsat udbygning af ikke-regulerbar vindmølle-el må stoppes, og der må satses på andre grønne, men regulerbare energiformer," skrev Mads Frederik Hovmand, forsker ved Københavns Universitet.

Han kaldte iveren efter at eksportere vindmølle-el for "desperation" og advarede om, at et 13 milliarder dyrt elkabel til England vil få svært ved at give økonomisk afkast.

Læs indlægget her.

4. Forskere: Er der virkelig ingen alternativer til biomassekraftvarmeværker?
Fire forskere fra Aalborg Universitet blandede sig i biomassedebatten og stod for årets fjerdemest læste indlæg. 

"Debatten om biomassen synes at stoppe ved el og varme og glemmer, at vi også har store udfordringer i transport og industri, som ligeledes skal over på vedvarende energi," skrev de.

Læs hele indlægget her.

5. Energidirektører: Bæredygtig biomasse skal være en grøn trædesten 
Politikerne skal fastholde bred opbakning til omlægningen fra kul til biomasse, indtil der findes bedre kilder til billig grøn varme, lød det i et fælles indlæg fra Hofor, Ørsted, Dansk Energi, DI Energi og Dansk Fjernvarme.

Læs hele indlægget her.

Forrige artikel Finansloven for 2019 er vedtaget Finansloven for 2019 er vedtaget Næste artikel Regeringen indkalder til krisemøde: Partier bryder ”ånden” i energiaftalen Regeringen indkalder til krisemøde: Partier bryder ”ånden” i energiaftalen