Det sagde Løkke om energi og klima

DOKUMENTATION: Se, hvad statsministeren sagde om regeringens planer på energi- og klimaområdet i sin tale til Folketinget tirsdag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde sig ganske i kølvandet på regeringens hidtidige linje på energi- og klimapolitikken, da han tirsdag i denne uge holdt sin første tale i Folketinget som regeringsleder.

De dele af Løkke Rasmussens tale, der handlede om energi og klima, han ses her:

"(...) Heller ikke på det grønne område må vi lade den aktuelle økonomiske krise være en bremse på ambitionerne. Tværtimod ser regeringen krisen som en ansporing til at tænke nyt, også her.

Regeringen har allerede gjort meget, og vi vil præsentere yderligere konkrete udspil til grønne vækstinitiativer:

- Vi indgik i foråret 2008 en ambitiøs og bred energiaftale, der lægger nye spor for Danmarks energipolitik.
- Vi har lanceret et grønt transportudspil, som resulterede i den hidtil bredeste transportaftale om bæredygtig transport og bedre infrastruktur.
- Vi præsenterer om kort tid et miljø- og landbrugsudspil om grøn vækst. Hvor nye grønne krav til landbruget går hånd i hånd med nye vækstmuligheder.
- Vi vil præsentere en strategi for, hvordan man reducerer energiforbruget med ¾ i nye bygninger frem mod 2020.
- Vi vil præsentere en erhvervsklimastrategi, som kombinerer fortsatte drivhusgasreduktioner med nye vækstmuligheder for erhvervslivet.

Regeringen har sat det ambitiøse mål, at Danmark på langt sigt skal være helt uafhængigt af forurenende brændsler som kul, olie og gas.

Regeringen vil i denne valgperiode komme med et konkret oplæg til, hvornår Danmark skal være fossilfrit. Et oplæg, hvor vi vil tage udgangspunkt i Klimakommissionens arbejde. Det, vi melder ud, skal naturligvis være fagligt funderet, samfundsøkonomisk bæredygtigt og teknisk muligt.

Login