VK og DF uenige om renoveringspulje

ENERGIBESPARELSER: Både V og K vil målrette skattereformens midler til boligrenoveringer til energibesparende løsninger. Men DF er imod.

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti er endnu ikke blevet enige om, hvordan den såkaldte "renoveringspulje" på 1,5 mia. kr., partierne enedes om i weekendens skatteaftale, skal udmøntes.

Både Venstre og Konservative anbefaler, at pengene målrettes renoveringsprojekter, der gør boligerne mere energirigtige, mens Dansk Folkeparti ønsker en mere generel støtte til renoveringer.
 
Udformningen af den endelige ordning er derfor blevet udskudt til særlige forhandlinger mellem alle partierne bag finansloven for 2009 - dvs. både V, K, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - der skal finde sted "hurtigst muligt".

VK: Energivenlige renoveringer
"Venstre ønsker så mange penge som muligt brugt på energibesparende initiativer i boliger. Efter vores mening passer det fint sammen at gøre noget, der både gavner de privatøkonomiske og samfundsmæssige interesser, men som også styrker klimaindsatsen og vores CO2-mål," siger Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt.

Login