Paneldebat: Hvordan skal Danmark klare EU's nye CO2-krav?

DEBAT: Danmark skal udlede 39 procent mindre CO2 i 2030, end hvad niveauet var i 2005. Men kan de nye brancher møde kravene, og er kravene overhovedet en god idé? Mød panelet her.

I sommerferien præsenterede Europa-Kommissionen et krav til Danmark om at udlede 39 procent mindre CO2 i 2030 i forhold til 2005-niveauet. De nye krav gælder for ikke-kvotebelagte områder som landbruget, transportområdet og byggeriområdet.

Altinget: energi og klima sætter derfor over de næste fire uger fokus på, om målene er fornuftige, og hvad der skal til i de forskellige sektorer for, at kravene kan blive mødt.

Mød panelet her:

Erik Østergaard
Administrerende direktør i DTL – Danske Vognmænd siden 2005 og formand for Nordic Logistics Association siden 2012. Erik Østergaard har tidligere været direktør i Scandlines AG Group og inden da planlægningschef i DSB Rederi. Han er rederiuddannet, HD og MBA.

Vognmænd om klimakrav: Det handler om kroner og øre

Vognmænd: Ny håndbog skal hjælpe til lette løsninger

Michael H. Nielsen 
Direktør i Dansk Byggeri. Michael H. Nielsen, har arbejdet i Dansk Byggeri siden 2000 og har en masteruddannelse fra CBS og en kandidat fra KU-Life. Han er bl.a. styregruppeformand for innovationsnetværket InnoBYG, sidder i Energifondens bestyrelse samt er næstformand for Byggecentrum.

Dansk Byggeri: Udnyt klimakrav til at energirenovere

Dansk Byggeri: Lad os få energieffektivisering på dagsorden

Maria Reumert Gjerding (EL)
Klimaordfører for Enhedslisten. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

EL: EU’s udspil er slet ikke ambitiøst nok

EL: Kære landbrug – kom nu ind i (klima)kampen

Mikkel Dencker (DF)
Klimaordfører for Dansk Folkeparti. Mikkel Dencker har læst økonomi på Københavns Universitet og været medlem af Folketinget siden 2001. Han er derudover viceborgmester i Hvidovre Kommune og medlem af bestyrelsen for VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

DF: Lad os spare CO2-kravene i mål

DF: Fokus bør rettes mod boligernes energiforbrug

Christian Ibsen 
Direktør i tænketanken Concito. Christian Ibsen er uddannet cand.polit. med fokus på miljøøkonomi. Dette bragte ham i 2014 til direktørskolen i den grønne tænketank Concito, som han tiltrådte efter knap fem år som plan- og klimachef i Fredensborg Kommune. Tidligere har han blandt andet været forbi Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet, i hvilken forbindelse han blandt andet var involveret i forberedelserne til COP15.

Concito: Husk det lange lys i opfyldelsen af EU’s klimakrav

Lars Hvidtfeldt
Næstformand hos Landbrug&Fødevarer. Han er derudover ligeledes bestyrelsesformand i Videncentret for Landbrug. Han er uddannet cand.agro. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbrugshøjskole.

L&F: Landbrugets tidlige indsats bliver overset

Margrete Auken (SF)
Medlem af Europa-Parlamentet. Margrete Auken har siddet i Folketinget fra 1978 til 2004, hvor hun blandt andet har været medlem af Folketingets Præsidium. Hun er uddannet cand.theol. ved Københavns Universitet.

Auken til landbruget: Der er ingen grund til at jamre

Carsten Bach (LA)
Klimaordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi, Aarhus Universitet.

LA om klimakrav: Det giver ingen mening at straffe landbruget

Lars Christian Lilleholt (V) 
Energi-, forsynings- og klimaminister. Lars Christian Lilleholt blev efter valget i 2015 ny klimaminister. Han var ligeledes Venstres ordfører for området fra 2005, og indtil han blev udpeget som minister. Lilleholt er født i 1965 i Odense. Han har læst økonomiske og samfundsvidenskabelige studier på Odense Universitet i årene 1985-1988 og blev i 1993 uddannet som journalist fra Danmark Journalisthøjskole. 

Forrige artikel Vognmænd om klimakrav: Det handler om kroner og øre Vognmænd om klimakrav: Det handler om kroner og øre Næste artikel Dansk Byggeri: Bæredygtigt byggeri kræver klare regler Dansk Byggeri: Bæredygtigt byggeri kræver klare regler