Vindmøllevinge med dansk aftryk vinder innovationspris

KORT NYT: DTU Vindenergi og Siemens Wind Power var en del af firmafællesskabet, der i sidste uge vandt en innovationspris ved kompositmessen JEC Europe i Paris. Det skriver Plastindustrien.

Ikke særligt tung, billig at producere, modstandsdygtig og solidt afstivet.

Sådan kendetegnes den vindmøllevinge, der i sidste uge vandt innovationsprisen i kategorien "Sustainability" ved kompositmessen JEC Europe 2014 i Paris.

Det danske aftryk bag møllevingen, DTU Vindenergi og Siemens Wind Power, har haft til opgave at agere rådgivere i processen, der har ledt til fremstillingen af den nu prisvindende møllevinge.

Forskningsspecialist ved DTU Vindenergi Povl Brøndsted sætter pris på anerkendelsen:

"Det er med stor stolthed, at DTU Vindenergi sammen med de andre aktører modtager denne pris. Prisen understreger, at vi er førende i verden på det her område, og det betyder meget, at vi får international anerkendelse for vores arbejde," siger Brøndsted til Plastindustrien.

Kompositløsningen i vindmøllevingen er baseret på et specielt harpiks, der er 40 procent biobaseret og er frit for kobolt og kulbrinten styren.

Virksomhederne bag den egentlige produktion af vindmøllen, DSM Composites Resins og 3B Fibreglass, har baser i henholdsvis Schweiz og Belgien.

Login