Skrappe energisparekrav, udvidet fjernvarme og flere solceller: Her er en plan for vejen ud af energikrisen

Vi har ligget i hængekøjen alt for længe, når det kommer til omstillingen af vores energisektor. Men nu må vi i gang, for det er kun gennem massive energibesparelser og stor oprustning af sol- og vindenergi, at vi hurtigt kan frigøre os fra de fossile brændslers jerngreb, skriver Bjarke Møller.

Europa står i en dyb energikrise, og de voldsomme energiprisstigninger ændrer alle økonomiske ligninger for både borgere og virksomheder. Men hvad bør der gøres?

En ny regering må straks efter folketingsvalget den 1. november fremlægge en ny national energiplan, der kan bringe os sikkert gennem krisen. Opret gerne en operativ stab, der kan rykke hurtigt på tværs af alle ministerier og styrelser som under coronapandemien.

Vi står overfor en svær vinter, hvor der kan mangle el i nettet, hvor borgere måske vil fryse i deres hjem og flere virksomheder går konkurs. Indtil nu har politikerne ikke leveret et gennemarbejdet svar på udfordringen. I Europa har regeringerne brugt over 500 milliarder euro på at lappe de største problemer og gribe ind i markedet. Men politikerne kan ikke længere nøjes med nødløsninger.

Login