RUC søsætter stort energiprojekt

ENERGI: I samarbejde med Siemens og Bygningsstyrelsen igangsætter Roskilde Universitet fredag det hidtidig største statslige energioptimeringsprojekt. Projektet skal sikre energibesparelser for fem millioner kroner årligt.

Fredag søsætter Roskilde Universitet, RUC, i samarbejde med Siemens og Bygningsstyrelsen det hidtidig største, statslige energioptimeringsprojekt, ESCO (Energy Service Company). Projektet skal sikre universitet en årlig energibesparelse på fem millioner kroner og reducere den årlige CO-2 udledning med 1.110 tons. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Målene skal blandt andet nås ved at installere et stort solcelleanlæg, der skal levere 23 procent af universitetets årlige elforbrug, samt gennem optimering af tekniske installationer såsom fjernvarmeanlæg, VVS, ventilation og belysning.

Energibesparelser uden udgifter
Til trods for installationen af solcelleanlæg og renovering af eksisterende installationer, så er idéen bag det amerikanske energioptimeringsprojekt, at køberen ikke skal have penge op af lommen. De 70 millioner kroner, som projektet kommer til at koste, skal derimod betales gennem de efterfølgende besparelser.

Login