Regionerne får flere forpligtelser i forhold til forurenet jord

HØRING: En bekendtgørelse om fastlæggelse af indsatsområderne over for forurenet jord er netop sendt i høring. Regionerne forpligtes fremadrettet til at inddrage arealer med forurening, der kan påvirke vandløb, søer, havet og internationale naturbeskyttelsesområder.

Bekendtgørelsen er baseret på en ændring af jordforureningsloven, som betyder, at regionerne, foruden hensynet til menneskers sundhed og drikkevand, fremadrettet er forpligtet til at inddrage arealer med forurenet jord, der kan skade vandløb, søer, havet og internationale naturbeskyttelsesområder.

Retningslinjer for fastsættelse af indsatsområder
Af bekendtgørelsen fremgår det, at regionsrådet ikke skal fastlægge arealer med forurening, der kan have skadelig virkning på grundvandet, hvis arealerne ligger uden for områder med særlig interesse for drikkevandet, eller hvis de forurenede arealer ligger uden for indvindingsoplandet for almene vandforsyningsanlæg.

Til gengæld forpligtes regionsrådet til at fastlægge de arealer, hvor forureningen kan have skadelig virkning på overfladevand eller internationale naturbeskyttelsesområder.

Login