Puljer og partnerskaber: Grøn fødevaresektor

STØTTE: Der er nye penge og partnere til grøn omstilling af fødevaresektoren, vandinnovation samt forsknings- og udviklingsprojekter inden for industriel bioteknologi.

Grøn fødevaresektor: Erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) åbner nu for den første ansøgningsrunde i 2013. Der kan søges om tilskud til nytænkende projekter, der kan styrke bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet og dermed bidrage til en grøn omstilling af hele sektoren. 

Puljen er denne gang på op til 140 mio. kr., og der kan søges om tilskud fra 0,25-15 mio. kr. pr. projekt. Puljen kan ansøges af virksomheder og brancheorganisationer, foreninger, selvejende institutioner og offentlige forskningsinstitutioner.

Ansøgningerne vil blive bedømt ud fra otte kriterier, der er beskrevet i erhvervsstøtteordningens strategi for 2011-2013. De otte kriterier sigter bl.a. mod at løse de væsentlige problemer og udfordringer for fødevareerhvervet som reduktion af miljø- og klimapåvirkning, forbedret dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og arbejdsmiljø samt en mere effektiv videndeling og ambitiøse forretningsstrategier for projekternes resultater.

Login