Puljer og partnerskaber: Europæisk infrastruktur

PULJER: Der er nye penge og partnerskaber inden for europæisk infrastruktur, bæredygtig vinproduktion og international udveksling for erhvervsskoleelever og -undervisere.

Europæisk infrastruktur: Europa-Kommissionen, Generaldirektoratet for Mobilitet og Transport, stiller 1,015,000,000 mio. EUR til rådighed til finansiering af europæiske infrastrukturprojekter under programmet TEN-T, transeuropæiske transportnet. Her er plads til projekter inden for alle transportformer - til lands, til vands og i luften.

Projekter, som vil tilføje størst værdi til den samlede infrastruktur, kan få støtte fra de flerårige prioritetsprojekter. Det kan for eksempel være projekter på tværs af grænser eller noget, der fjerner trafikpropper.

Derudover er der støtte til europæisk togtrafikstyringssystem, flodinformationssystemer, styring af flytrafik samt intelligente transportsystemer. Sidstnævnte inkluderer blandt andet den elektroniske bompengetjeneste og bedre integration af nationale vejinformationstjenester.

Denne ansøgningsrunde sigter mod fire prioriteter:

  • Hurtigere implementering af de ovennævnte runder
  • Tiltag, der fremmer innovation og nye teknologier indenfor transport og dekarbonisering
  • Støtte til offentlig-private-partnerskaber
  • Støtte til implementering af de ovennævnte runder på længere sigt.

Ansøgere skal være registreret i et EU-medlemsland, og man kan maksimalt få dækket 50 procent af de støtteberettigede udgifter.

Ansøgningsfrist: 28. februar 2013.

Yderligere information hos Zealand Denmark.

 

Bæredygtig vinproduktion: Vinproduktion skal gøres mere bæredygtig, da mængderne af biologisk affald er enorme, når man fremstiller vin. Derfor har virksomheder i den italienske region Emilia-Romagna fået en idé, der skal forvandle råstofferne fra vinproduktionen om til bioenergi. Kernepunktet i idéforslaget er bygget op omkring brugen af enzymer, og derfor søger de partnere til et projekt, der handler om at undersøge nye metoder inden for bearbejdning af bioaffald.

Projektet søger tilskud under EU's forskningspulje FP7-indkaldelse om bioteknologi med sidste ansøgningsfrist 5. februar 2012.

Formålet med projektet er at dele viden og forskningsresultater, således at man kan medvirke til at teste eksisterende metoder og sammen udvikle nye behandlingsmetoder.

Målgruppen af partnere indbefatter forskningsinstitutter og små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der har erfaring og viden inden for bioenergi, genbrug og bearbejdning biologisk affald. Der er allerede italienske SMVer med i projektet, bl.a. en virksomhed, der beskæftiger sig med afgrøder og de dele af produktionskæden, der omhandler genanvendelse.

Sidste frist for interessetilkendegivelse: 20. december 2012.

Yderligere information hos Central Denmark.

  

Energisamarbejde: Kungsbacka Erhvervsskole i det sydvestlige hjørne af Sverige søger partnere til to mobilitetsprojekter og til et partnerskabsprojekt under Leonardo-puljen.

Kungsbacka erhvervsskole har omtrent 200 elever og tilbyder undervisning inden for otte uddannelsesprogrammer inden for bl.a. softwaretestning, energianalyse og bygningskonstruktion.

Begge projekter handler om at forbedre uddannelsen ved at føje en international dimension på undervisningen. Derfor søger skolen erhvervsskoler og virksomheder, som kan være vært for udveksling af studerende og undervisere.

Det overordnede mål med partnerskabsprojektet er koblet på de miljømæssige udfordringer, som vi i dag oplever i forbindelse med brugen af fossilt brændstof.

Partnerskabsprojektet sigter mod at forbedre erhvervsuddannelsesudbyderes forståelse af det sæt af færdigheder og kompetencer, som kræves af fremtidens arbejdskraft inden for bygge- og energisektoren. Målet er at udvikle et curriculum for erhvervsskoleuddannede energianalytikere.

Den svenske erhvervsskole søger partnere inden for erhvervsskolesektoren og erhvervslivet, fx virksomheder, der arbejder med energi, computer teknologi og byggeteknologi samt blandt myndigheder på lokalt og regionalt niveau.

Sidste frist for interessetilkendegivelse: 1. februar 2013.

Yderligere information hos Central Denmark.

 

Forrige artikel Erhverv: Trappemodel eller nedskæringer Erhverv: Trappemodel eller nedskæringer Næste artikel Denne uge på Teknik (49) Denne uge på Teknik (49)