Puljer og partnerskaber: Energi

PULJER: Der er nye penge og partnerskaber til europæiske teknologiplatforme, maritimt samarbejde og bedre læringsstrategier.

Energi: Europa-Kommissionen har offentliggjort opslag for temaet energi under EU's 7. rammeprogram. Programmet har med et budget på 37,5 millioner euro til formål at yde støtte til integration af nationale forskningsprogrammer på europæisk niveau samt støtte europæiske teknologiplatforme.

Der udbydes emner inden for følgende aktiviteter:

  • Aktivitet 10: Integration af forskningsprogrammer
    (Integration of Research Programmes)
    Formålet er at støtte integrationen af nationale forskningsprogrammer på europæisk niveau med henblik på at fremme den langsigtede forskningsagenda udlagt i SET-planens roadmap inden for solenergi, vindenergi, intelligente energinet, elektrokemisk opbevaring, bioenergi og koncentreret solkraft.
  • Aktivitet 2, 3 og 10: Støtte til teknologiplatforme
    (Support to platforms)
    Formålet er at støtte the European Photovoltaics Platform's nøgleaktiviteter (TP PV), støtte The European Biofuels Technology Platform's nøgleaktiviteter (EBTP) samt støtte mobilisering af forsknings-, innovations- og uddannelseskapaciteten på europæiske universiteter.

Der er både tale om store samarbejdsprojekter og koordinerings- og videndelingsaktiviteter.

Ansøgningsfrist: 8. januar 2013.

Yderligere oplysninger hos Styrelsen for Forskning og Innovation.

 

Videns- og teknologideling: Der er 24 millioner kroner til grænseoverskridende projekter i Interreg 4A Øresund-Kattegat-Skagerrak.

Organisationer fra Region Sjælland kan under denne indkaldelse arbejde sammen med partnere fra hele programgeografien.

Under prioritet 1 støttes bæredygtig og økonomisk vækst inden for bl.a. maritimt samarbejde.

Under denne prioritet uddeles midler til maritimt samarbejde, der handler om at øge det maritime beredskab og sikkerhed gennem videns- og teknologideling samt at sikre bedre havmiljø.

Der er cirka 2,2 millioner euro (16,5 millioner kroner) til rådighed under prioritet 1.

Ansøgninsfrist: 1. marts 2013.

Yderligere oplysninger hos Interreg IV A.

 

Iværksættere: Falcone-Borsellino er en gruppe af fire italienske skoler i Gardasø-området, som søger samarbejde med andre europæiske skoler. De vil gerne starte et projekt med en anden europæisk skole, hvor de vil udveksle læringsstrategier, materialer og metoder for at skabe nyt og bedre læringsmateriale.

Samarbejdet sigter mod at udvikle nye læringsmetoder og strategier, hvor man bruger historie, kunst, naturvidenskab og nye teknologier til at skabe interkulturel dialog.

Der skal laves en ny hjemmeside med et traditions-innovations-forum, hvor resultaterne fra samarbejdet skal deles.

Skolerne mener, at mere viden skaber mere engagerede borgere og derigennem mere iværksætteri.

Projektet hører under Comenius skolepartnerskaber, og den italienske folkeskole søger samarbejde med folkeskoler, der har elever på mellem 7 og 14 år.

Sidste frist for interessetilkendegivelse: 20. december 2012.

Yderligere oplysninger hos Central Denmark EU Office.

Forrige artikel Kommuner går i krig mod Kommuner går i krig mod "småt brændbart” Næste artikel Denne uge på Teknik (50) Denne uge på Teknik (50)