Puljer og Fonde (8)

FINANSIERING: Læs denne uge om ansøgningsmidler inden for: Klimatilpasningspartnerskab / Fiskerihavne og landingssteder / Energi-investering.

Klimatilpasningspartnerskab: Fornyelsesfonden ønsker at indgå et partnerskab med kommuner og forsyningsselskaber om klimatilpasning.

Partnerskabet vil være interessant for kommuner og forsyningsselskaber, der aktuelt står foran store udfordringer og faktiske investeringer inden for regn- og spildevandshåndtering. 

Formålet med partnerskabet er at efterspørge nye kommercielle og innovative løsninger gennem konkrete udbud. Fornyelsesfonden har afsat 30 mio. kr. til udviklingsfasen. 

Første skridt bliver at finde kommuner og forsyningsselskaber, der ønsker at deltage i partnerskabet. Derfor ønsker Fornyelsesfonden en tilkendegivelse fra interesserede kommuner.

Ansøgningsfrist: 1. marts 2012.

Læs om tilmelding:

Tilskud til fiskerihavne og landingssteder: I februar åbner en ny runde på ordningen fiskerihavne og landingssteder, og det bliver igen muligt at søge om tilskud.

Ordningen skal bidrage til at fremme investeringer, der har en positiv effekt i den samlede værdikæde i danske fiskerihavne og landingssteder. Investeringerne skal blandt andet medvirke til at fremme værditilvæksten i fiskerierhvervet og dermed gøre det mere konkurrencedygtigt.

Frist for indsendelse af ansøgninger 1. februar 2012, og ansøgningerne skal være modtaget i NaturErhvervstyrelsen senest den 1. april 2012.

Læs om tilmelding:

Energi-investeringer: EIB-ELENA - støtte til forberedelse af energi-investeringer i kommuner og regioner

ELENA, European Local Energy Assistance, skal hjælpe byer og regioner med at implementere levedygtige investeringsprojekter inden for energieffektivitet, vedvarende energi og bæredygtig bytransport. Der er således tale om støtte til forberedelse af en planlagt investering, således at projektet fremstår som direkte investeringsklart og derved kan tiltrække investeringer.
Der kan ydes støtte til de såkaldte 'Project Development Services' (teknisk assistance), hvorved forstås bistand til fremme af forberedelse, implementering og finansiering af investeringsprogrammer.

Støtten gives på grundlag af investeringsprogrammernes gennemførlighed, studier af markedet, projektstruktur, forretningsplaner, energisyn, forberedelse af udbud, kontraktmæssige arrangementer mv. (bortset fra støtte til investeringer i fx hardware). Tilskudsberettigede omkostninger omfatter udgifter til eksterne eksperter og/eller ekstra personale (projektenheder), der kan udføre den tekniske assistance, der skal støtte op om selve investeringsprogrammet.

Konkrete investeringsprogrammer:

 

Login